App Design

Airborne Wandeltocht Experience

Samen met twee andere studenten van de opleiding Communicatie & Multimedia Design heb ik een concept uitgedacht voor de Airborne Wandeltocht wandelaars. Hier hebben we vervolgens ontwerpen voor gemaakt en die van mij zijn uitgekozen om mee verder te gaan. Het leek mij destijds leuk om te overleggen met de organisatie van deze tocht of dit interessant is om te gaan realiseren. Hier werd enthousiast op gereageerd en in september 2016 is de applicatie openbaar gemaakt aan het publiek (35.000 wandelaars per jaar).

01.  Logo Design

Het was belangrijk om een beeldmerk te ontwikkelen dat aansloot bij de stijl en vorm van de applicatie. Een kenmerk dat vaker terugkomt in de applicatie is de afdruk van de schoenzool die is gegenereerd van een veelgebruikte legerlaars in de tweede wereldoorlog.

02.  GPS gestuurde content

In de wandeltocht zijn meerdere GPS punten vastgelegd waarin er binnen een straal van 50 meter informatie beschikbaar wordt gesteld over dit betreffende onderwerp. Dit kan variëren van een hotel die ze als basis hebben gebruikt tot een belangrijk persoon die veel heeft betekent. De content komt in de vorm van tekst, audiofragmenten, video, en afbeeldingen.

03.  Gamificatie

De verschillende content wordt pas vrijgegeven als de wandelaar daadwerkelijk op het aangegeven punt is geweest. Dit is een extra stimulans om alle content vrij te spelen en de informatie niet vanaf de bank thuis te bekijken.

04.  Actualiteit

De applicatie is voorzien van een ticketverkoop, aftelmachine (tot aan het evenement), Twitter en Facebook, het laatste nieuws, het weer en rapportages van voorgaande jaren.